De psychiatrie anno 2018

Kleine scheidegg

Herkent u dat gevoel, dat u temidden van hectische patiëntenzorg, organisatorische veranderingen, toenemende administratieve verplichtingen en meer of minder competente leidinggevenden de passie voor uw vak een beetje bent kwijt geraakt? Dat u zich afvraagt hoe ver u bent afgedwaald van de redenen waarom u dit vak ooit hebt gekozen?

Daar gaat deze conferentie over. Gedurende een week in de bergen zult u middels lezingen van bevlogen sprekers en discussies over praktijkdilemma’s worden uitgedaagd om die passie en het plezier in het vak weer terug te vinden. In de loop van een week zult u uw eigen verhaal opbouwen over uw drijfveren als professional en hoe u die beter vorm kunt geven in uw werk. Dat begint bij uzelf als persoon, maar vereist ook strategie, vaardigheden en reflectie. Een opfriscursus voor psychiaters dus.

Iedere dag heeft een thema, dat door een van de inleiders wordt ingevuld; Gerrit Glas gaat in op het perspectief van de behandelaar, Robert Schoevers op de integratie van kliniek en wetenschap, Herma van der Wal belicht maatschappelijke en bestuurlijke aspecten van de GGZ en niemand minder dan Freek de Jonge zal als eregast samen met u een humoristische en reflectieve zoektocht ondernemen naar de drijfveren van de psychiater. Dit alles gebeurt in het ochtendprogramma, iedere dag van 8.30 tot 11.00.

In de middagen, van 17.00 tot 19.00 zal het dagthema verder worden uitgewerkt in een praktijk dilemma of persoonlijk interview. Tevens bent u actief in een van de werkgroepen waarin u samen met anderen stapsgewijs uw eigen presentatie opbouwt en feedback ontvangt van de inleiders.

          

Hierbij werken we volgens de principes van een TED talk; vanuit uw persoonlijke verhaal en uw eigen doelen en ambities wordt u uitgedaagd om te kijken naar uw professionele werkelijkheid en naar hoe u die twee met elkaar in overeenstemming kunt brengen. Welke stappen zijn daar voor nodig en hoe wilt u dat aanpakken? De presentaties tijdens de cursusdagen hebben als doel om u daarbij te helpen, ideeën aan te reiken en een spiegel voor te houden. Aan het eind van de week houden alle deelnemers een korte (TED)presentatie over hun persoonlijke ambitie.

De omgeving voor deze cursus is het hooggebergte, en niet een hotel op de Veluwe. Dat is geen verkapte vakantie, maar een heerlijke manier om iedere dag van deze cursus actief bezig te zijn en te reflecteren. In de verschillende onderdelen van de cursus, maar ook in de skilift, de vele gesprekjes met de andere deelnemers en door wat te mijmeren in het prachtige landschap.

Voor meer informatie en inschrijving: zie hier

Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy