DJP en de Vernieuwing in de Psychiatrie

Vernieuwing in de Psychiatrie

Op 10 december organiseert DJP haar eerste symposium, in samenwerking met congresorganisator MarkTwo. Aan het brede aanbod van nascholingen voor psychiaters voegen wij er zo één toe. Waarom? Omdat wij, de redactieleden van De Jonge Psychiater, iets missen in het huidige aanbod. Namelijk een brede nascholing die een diagnose-overstijgend overzicht biedt van recent verkregen inzichten in de psychiatrie, aangevuld met een blik in de nabije toekomst wat betreft nieuwe vormen van diagnostiek en behandeling. 

 

 

 

 

We bespreken bijvoorbeeld op EEG gebaseerde responspredictie bij depressie. Is het tijd voor gepersonaliseerde of gestratificeerde psychiatrie? Maar ook: welke nieuwe antipsychotica komen er aan? Hoe ziet de toekomst van de traumabehandeling eruit? Welke nieuwe technieken zijn er de komende jaren te verwachten in de psychiatrie? En nog veel meer (zie programma). 

Tijdens de voordrachten belichten zowel jonge psychiaters in opleiding als meer ervaren, bekende  onderzoekers/psychiaters een bepaald onderwerp. Kortom, een evenwicht tussen ervaring en aanstormend talent binnen het vakgebied. Zo zal Elnathan Prinsen, voorzitter van de NVvP, ingaan op de toekomst van de context in de psychiatrische behandelsetting en Wim Veling zal vertellen over gebruik van Virtual Reality in de psychiatrie. Daarnaast is de nascholing natuurlijk geen eenrichtingsverkeer: er is volop ruimte voor interactie tijdens de quizzen, pitches en workshops.

Tenslotte bieden we meer dan educatie: de nascholing is ook een uitgelezen moment voor het leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van je professionele netwerk. Bijvoorbeeld tijdens de lunch, de afsluitende borrel of het diner. 

 

Daarom zien we je graag op 10 december in Amsterdam op het DJP Symposium over Vernieuwing in de Psychiatrie. Zie hier de video met de aankondiging: https://vimeo.com/413933106/1081d9b3d4! Inschrijven kan tot 1 september 2020 met korting via: https://marktwo.nl/psychiaters/.

 

 

Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy