Manhattan Masterclass

Categorie
Internationale congressen
Datum
2019-03-24 - 2019-03-28

Met onder andere

  • Dr. Lot de Witte – Psychiatrie en het immuunsysteem
  • Dr. Hein van Marle – Trauma, slaap en geheugen
  • Prof. dr. Veerle Bergink –  Intergenerationale psychiatrie
  • Dr. Martijn Figee - Neuromodulatie

Ervaar het inspirerende Manhattan als decor voor een 4-daagse masterclass over de meest recente ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Iedere ochtend is er een plenair deel gevolgd door een workshop voor effectieve en efficiënte kennisoverdracht. De middagen kunt u vrij besteden.

Dr. Hein van Marle zorgt ervoor dat u op het puntje van uw stoel zit bij zijn uitleg over hoe het geheugen te manipuleren is tijdens de slaap. Ook gaat u samen op zoek naar nieuwe behandelingen voor uw patiënten, waarbij slaap als therapeutisch venster wordt geïntroduceerd voor traumagerelateerde klachten.

Onderzoeker Dr.Lot de Witte onthult wat de rol is van het immuunsysteem bij psychiatrische ziekten. Ze zal bespreken hoe dit wordt onderzocht en wat de laatste onderzoeken ons vertellen. De Witte zal afsluiten met wat we op dit moment wel en niet kunnen doen met deze kennis in de klinische praktijk.

Prof. dr. Veerle Bergink legt de focus op zwangere vrouwen met psychiatrische aandoeningen. Ze bespreekt onder meer de genetica en de invloed van de psychiatrische ziekte van de ouder tijdens de opvoeding. Ook staat ze stil bij de afwegingen en de effecten van het wel of niet stoppen met psychofarmaca voor of tijdens de zwangerschap.

Neuromodulatie komt ook aan de orde. Het arsenaal aan nieuwe neuromodulatietechnieken groeit snel en dat zal enorme impact hebben, ook bij het behandelen van uw patiënten. Bijvoorbeeld bij het behandelen van depressie en dwangstoornissen. Dr. Martijn Figee bespreekt het effect van verschillende neuromodulatietechnieken en hoe u ze kunt gebruiken. In de workshop kunt u met dr. Figee in gesprek.

Iedere ochtend dus stevig aan de slag en daarna de stad verkennen en ontspannen. Klinkt dit als muziek in uw oren? Schrijf dan snel in!

 
 

Alle datums

  • Van 2019-03-24 tot 2019-03-28

Powered by iCagenda