Webinar "PTSS bij vluchtelingen van oorlogsgeweld"

PTSS_Webinar
Categorie
Lokale congressen
Datum
2022-06-14 20:00 - 21:30
Locatie
Online

Doelgroep: dit webinar is bedoeld voor alle zorgprofessionals die in aanraking komen met vluchtelingen door oorlogsgeweld en op zoek zijn naar praktische handvatten om PTSS snel te herkennen en adequaat te handelen.
Accreditatie: aangevraagd bij ABAN (zie hier een lijst met aangesloten beroepsverenigingen), V&VN, NVVPO, VSR en LVPOH-GGZ voor 1,5 nascholingsuren.
Kosten: gratis; dit webinar wordt u aangeboden door Prelum | Medische media en nascholing
Inschrijven: Link naar het inschrijven

 

Heeft u ze ook wel eens in de spreekkamer, iemand die asielzoeker is, die alles heeft moeten achterlaten, zijn land, zijn thuis, zijn taal, zijn ‘normaal’, misschien is hij/zij familie of vrienden kwijtgeraakt? Patiënten die onvoorstelbare dingen hebben meegemaakt en moeite hebben zich hierover te uiten. Wat betekent het als ze iedere week komen vertellen dat ze heel veel pijn hebben of als ze alleen vriendelijk glimlachen als u een uitleg heeft gegeven?

 

In dit webinar geeft drs. Annemieke Wiersema-Ouwehand (GZ-psycholoog en psychotraumatherapeut) praktische informatie over vluchtelingen en PTSS, zodat u een leidraad in handen heeft voor het omgaan met vluchtelingen en wanneer deze patiënten met psychische klachten verwezen moeten worden en naar wie. Met voorbeelden uit de behandelpraktijk van een psychotraumatherapeut.

 

Leerdoelen
Na afloop van dit webinar:
     - Beschikt u over praktische informatie over hoe met vluchtelingen en hun klachten om te gaan;
     - Weet u wat PTSS (Posttraumatische stress-stoornis) precies is;
     - Weet u op welke manieren PTSS zich kan uiten;
     - Weet u welke vragen te stellen en op welke manier;
     - Kent u de belangrijkste behandelingen en verwijsmogelijkheden.

 
 

Alle datums

  • 2022-06-14 20:00 - 21:30