Psychiater en Psychotherapie

Lokale congressen
Psychiaterpsychotherapie
Datum: 2021-03-05 00:00

Psychotherapie is altijd onderdeel geweest van het instrumentarium van de psychiater. Maar hoe zit dit precies? Wat wordt eigenlijk onder psychotherapie verstaan en welke psy- chotherapeutische competenties heeft de psychiater nodig in al zijn/haar werkzaamheden?

De Afdeling Psychotherapie wil graag met alle collega’s in den lande de dialoog over psychiater en psychotherapie aangaan.
Als eerste stap daarin nodigen we u van harte uit op ons 1e congres!

Samen met experts willen we uitgebreid stilstaan bij de relevantie van psychotherapeutische competenties, hoe die onlosmakelijk verbonden zijn aan ons vak en waarom ze noodzakelijk zijn bij al onze werkzaamheden. Het gebruik van deze vaardigheden is verrijkend, ver-reikend, krachtig en behandeleffectief! De dag bestaat uit lezingen in de ochtend en workshops in de middag. We sluiten af met een debat.

Dorien Philipszoon bespreekt in haar inleidende lezing de stand van zaken over de psychiater en psychotherapie, opleiding en herregistratie.

Rien Van neemt u mee in werkzame factoren in psychotherapie en de toegevoegde waarde hiervan in psychiatrische behandelingen.

Moniek Thunnissen vertelt in haar presentatie over omgaan met onmacht en machteloosheid, met het verdragen van beperkingen in psychotherapie.

Marc Hebbrecht sluit het ochtendprogramma af met zijn presentatie over het opzetten van een ggz-afdeling volgens een psychodynamisch model.

In de middag bieden wij vier workshops. U kunt kiezen uit:

  • Narratieve Exposure Therapie (NET) bij PTTS - Imma van Galen
  • Psychotherapie vanuit levensloop-perspectief - Jan Leijten
  • Werken met groepstherapie binnen de eigen praktijk - Jessica van der Jagt
  • Werken met de therapeutische relatie - Moniek Thunnissen
  • Als afsluiting neemt u deel aan een debat met als onderwerp: Psychotherapie door de psychiater in de GGZ-instelling.

 

 

Alle datums


  • 2021-03-05 00:00

Powered by iCagenda