Congres Acute psychiatrie

Lokale congressen
AcutePsychiatrie
Datum: 2022-10-13 09:00 - 16:00

Locatie: Van der Valk Hotel, Hoofdveste 25, 3992 DH, Houten

In menige crisisdienstkoffer is het boekje Acute psychiatrie te vinden en waarvan de website regelmatig wordt geraadpleegd. Binnenkort verschijnt de geheel herziene tweede druk van Acute psychiatrie. Reden voor GGZ congressen om in samenwerking met de redactieleden van dit boekje, dr. Jurjen Luykx, dr. Joeri Tijdink, prof.dr.mr. Christiaan Vinkers en dr. Lot de Witte op 13 oktober het congres Acute psychiatrie | Handvatten voor de klinische praktijk te organiseren.

Wat kun je deze dag verwachten?

We praten je bij over de nieuwste inzichten en een diversiteit aan thema’s rondom acute psychiatrie, variërend van acute agitatie tot maligne antipsychoticasyndroom, suïcidaliteit, toxidromen en juridische zaken.

Je leert deze dag:

  • Welke medicamenteuze en niet medicamenteuze behandelingen mogelijk zijn bij acute agitatie
  • Wat de rol is van de psychiater in de acute fase van ALK en FNS
  • Welke benadering voor kinder- en jeugdpsychiatrie bij acute psychiatrie passend is
  • Wat je doet bij een verhoogd suïciderisico
  • Wat de meest voorkomende oorzaken van acute situaties zijn die ontstaan door psychofarmaca, hoe je ze herkent en wat er aan te doen is

Hulp aan mensen in een crisissituatie

In één dag ben je helemaal bij over de belangrijkste aspecten van de diagnostiek en behandeling van acute psychiatrie. Niet alleen in de psychiatrie, maar ook op de SEH, in de huisartsenpraktijk en in het algemeen en academisch ziekenhuis. Kom naar het congres en ontdek wanneer het nodig is om in een crisissituatie snel in te grijpen.

Meer informatie en aanmelden >>>

 

 

Alle datums


  • 2022-10-13 09:00 - 16:00