Home Congressen - De jonge psychiater Driedaagse cursus “Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals” (september)

Organisator

Medilex
Medilex
Email
[email protected]
Website
https://www.medilex.nl/

Datum

26 sep 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Driedaagse cursus “Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals” (september)

  • Editie september 2023: dinsdag 12, 19 en 26 september 2023
  • Editie november 2023: vrijdag 3, 10 en 17 november 2023

 

Naast deze cursus voor zorgrofessionals, bieden wij de cursus gezondheidsrecht ook aan voor juridisch professionals (klik hier). Twijfelt u welke cursus beter bij u past? Neem dan gerust contact op met Mirte Verwasch.

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de AVG en de Wzd en Wvggz zijn zomaar een paar voorbeelden van wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijgt u tijdens uw werk met deze en vele andere wetten en regels te maken.

Het is van het grootste belang dat u weet welke wet- en regelgeving er geldt. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijgt u tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u precies hoe te handelen wanneer u er zelf mee te maken krijgt.
  • Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.

Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt u ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

Voor deze cursus is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving.

Het evenement is afgelopen.

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!