Home Congressen Transdiagnostische nascholing in de sneeuw (Kitzbühel)

Organisator

Benecke
Website
https://www.benecke.nl/

Datum

05 - 09 feb 2023

Tijd

Gehele dag

Transdiagnostische nascholing in de sneeuw (Kitzbühel)

Transdiagnostische blik op de toekomst

Tijdens een 5-daagse nascholing in het Oostenrijkse Kitzbühel wordt u door dé toppers van Nederland uit verschillende medische disciplines bijgepraat vanuit stoornis overstijgende aspecten. Interactieve colleges over onder andere psychedelica, schizofrenie bij vrouwen, prikkeloverdrachten in de hersenen en somatische monitoring en risico worden afgewisseld met ruimte voor ontspanning en vrije tijd.

Colleges van inspirerende sprekers

Met trots presenteren wij u de sprekerscast, een samenstelling zoals niet eerder gezien:

Voorzitter Prof. dr. Robert Schoevers leidt de nascholing en praat u bij over psychedelica-ondersteunende therapie. Recent zijn hoopgevende resultaten bereikt door behandeling met psychedelica (ketamine, psilocybine, MDMA, DMT) bij hardnekkige depressie, PTSS, verslaving en andere indicaties. Prof. Schoevers geeft u een overzicht van de ‘state of the art’ van beantwoorde en onbeantwoorde vragen betreft de beloftes, effectiviteit en bijwerkingen van verschillende psychedelica én de mogelijkheid tot een bredere toepassing van psychedelica in de psychiatrie.

Prof. dr. Iris Sommer is psychiater, schrijver en hoogleraar psychiatrie. Ze deed onder andere onderzoek naar hallucinaties en psychiatrische zorg voor vrouwen. In het Oostenrijkse Kitzbühel vertelt ze over schizofrenie als genderspecifieke aandoening. U wordt onder andere bijgepraat over het ontstaan van schizofrenie bij vrouwen ten opzichte van mannen, de effecten van oestrogeen op de farmacokinetiek en de ontwikkelingen betreffende sekse-specifieke farmacodynamiek.

Bioloog dr. Bob Oranje leert u alles over neurotransmittersystemen, prikkeloverdracht van de hersenen en bijbehorende receptoren. Naast een opfriscursus over de prikkeloverdracht in de hersenen, presenteert hij recente onderzoeksresultaten m.b.t. aangrijpingspunten van psychofarmaca om prikkeloverdracht te moduleren. Daarnaast ontdekt u tijdens zijn lezing meer over effecten van farmacologische modulatie van verschillende neurotransmittersystemen op basale prikkelverwerking, gedrag en symptomatologie van psychiatrische aandoeningen.

Psychiater en bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie dr. Danielle Cath vertelt over de invloed van de lichamelijke conditie van psychiatrische patiënten. De eerste helft van deze lezing zal gaan over de achtergronden van de bidirectionele relatie tussen psychische en somatische gezondheid bij mensen met psychiatrische aandoeningen. In de tweede helft van de lezing wordt ‘real world’ data gepresenteerd afkomstig van poliklinieken in Noord-Nederland.

Volledige programma

De 5-daagse nascholing in wintersportgebied Kitzbühel vindt van 5 t/m 9 februari plaats. De plenaire lezingen zijn ’s ochtends en duren zo’n twee uur. Daarna is er veel ruimte voor eigen invulling, zoals skiën, wandelen of een ontspannen bezoek aan de wellness. Aan het eind van de middag – tussen 17.00 en 19.00 uur – zijn er kleinschalige workshops onder begeleiding van de experts. Tijdens deze workshops leert u de behandelde stof praktisch toe te passen en is er tijd voor casussen uit uw praktijk.

Praktische informatie

U wordt nageschoold met uitzicht over het Tiroler gebergte in het Lebenberg Schlosshotel. Een 4 sterrenhotel in skigebied Kitzbühel. De locatie is goed bereikbaar per trein. Tijdens deze gezonde en actieve meerdaagse nascholing verdient u 20 accreditatiepunten. Bekijk hier de website voor meer informatie en om u in te schrijven!

Korting voor De Jonge Psychiater!

Enthousiast geworden over deze nascholing? Zorg dan dat u zich snel hier aanmeldt. Als lid van De Jonge Psychiater ontvangt u €250,- korting bij het plaatsen van een LinkedIn post na inschrijven.

Over Benecke

De nascholing wordt georganiseerd door het Continuüm Psychiatrie van Benecke GGZ nascholingen: de expert op het gebied van medische nascholing voor uw vakgebied. Continue educatie via kwalitatief hoogstaande bij- en nascholing is ook voor de GGZ cruciaal. Iets waar we u graag in bijstaan, want Continuüm Psychiatrie biedt deze gerichte vakeducatie in diverse vormen – natuurlijk altijd geaccrediteerd.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!