AIOS-lid voor de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten

Weet jij hoe we jouw aioscollega’s kunnen inspireren het voorjaarscongres te bezoeken? Lijkt het je leuk om jaarlijks mee te denken over de plenaire sprekers voor het Voorjaarscongres? Heb je een gezonde interesse in en nieuwsgierigheid naar wetenschappelijk onderzoek? Denk je een relevante bijdrage te kunnen leveren aan de vertaling van actuele wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse klinische praktijk en vice versa? Dan ben je dé juiste aios om lid te worden van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA).

De CWA vindt het belangrijk dat naast psychiaters en de ervaringsdeskundige ook een aios deel gaat nemen aan de CWA. Daarom zoeken we een aios die:

  • gepromoveerd is of daar interesse in heeft;
  • ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek dan wel goed op de hoogte is van ontwikkelingen in het wetenschappelijk veld;
  • houdt van samen werken en wil bijdragen om een mooi congres neer te zetten

Over de commissie CWA

De Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA) van de NVvP bevordert het wetenschappelijke klimaat van de psychiatrie in Nederland. De CWA richt zich op de volgende doelen (in volgorde van prioriteit):

1.       Vergroten van wetenschappelijke kennis

2.       Versterken verbinding wetenschap en klinische praktijk

3.       Stimuleren wetenschappelijk onderzoek  

4.       Aandacht houden voor wetenschappelijk onderwijs.

5.       Visievorming wetenschappelijk onderzoek.

De CWA bestaat nu uit elf enthousiaste leden en we zijn op zoek naar een twaalfde lid.

De CWA heeft zich van oudsher gericht op de organisatie van het voorjaarscongres, contouren van wetenschapskaart/agenda en het inbedden van onderzoek in het onderwijs van de opleiding tot psychiater. Daar zijn taken bijgekomen, zoals het uitvoeren van de Kennisagenda psychiatrie/zorgevaluatie en het op een innovatieve manier verbinden van wetenschap en klinische praktijk door PYience live uitzendingen. De CWA werkt met diverse subcommissies: rond het voorjaarscongres, rond onderzoeksvoorstellen & zorgevaluatie en PSYience live uitzendingen. Als lid van de CWA ben je actief in een van de drie subcommissies.

Tijdsinvestering

De inspanning vergt enkele uren per maand. Daartoe behoren de vergaderingen van de CWA, die ongeveer zes keer per jaar plaats vinden. Een aantal daarvan zijn online, de anderen vinden plaats in Utrecht (Domus Medica). Tevens is je aanwezigheid gewenst tijdens de beoordelingsdagen en de drie congresdagen in Maastricht. Komend jaar vindt het Voorjaarscongres plaats eind maart 2023.

Sollicitatie

Herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan vóór 20 september 2022 je sollicitatiebrief en CV naar:

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

o.v.v. Functie AIOSlid CWA 2022

Postbus 20062, 3502 LB Utrecht

E-mail: NVvP Secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie

Voor functie-inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Birit Broekman, voorzitter CWA, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Cisca Joldersma, senior adviseur, tel. 06- 1546 6962 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy