AIOS Psychiatrie Emergis (Kloetinge, Zeeland)

(Leestijd: 2 - 4 minuten)

“Ik wilde graag naar Emergis omdat je hier te maken krijgt met alle aspecten van de psychiatrie. Bovendien timmert Emergis als nieuwe opleidingsinstelling hard aan de weg. Er is hier veel enthousiasme voor de nieuwe opleiding en de organisatie draait goed. Ik ben heel welkom geheten en maak veel vlieguren. Na mijn stage op de HIC, ga ik een half jaar ambulante ouderenpsychiatrie doen, daar komt mijn interesse voor neurologie weer bij kijken. Ik ben heel benieuwd!”

Adam Kurtz, arts in opleiding tot specialist, afdeling High & intensive care Emergis.

 

 

 

 

Zoek jij een opleidingsplek psychiatrie en zoek je een werkplek waar de lijnen kort zijn en er volop ruimte is voor professionele èn persoonlijke ontwikkeling? En dat ook nog in de mooiste provincie van Nederland? Lees dan snel verder! Bij Emergis zijn we in 2020 met de A-opleiding gestart en daarom heb je bij ons meer dan elders de mogelijkheid om input te leveren aan de ontwikkeling van je eigen opleiding.

 

 

Jouw werkzaamheden

Bij Emergis leiden we aios op volgens het nieuwe landelijk opleidingsplan "de psychiater". Het opleidingstraject bestaat uit een brede generalistische opleiding van 4,5 jaar. Kinder- en jeugdpsychiatrie en ouderenpsychiatrie zijn deel van de levensloopbrede opleiding en deze stages kunnen bij ons of binnen het opleidingsconsortium worden gedaan.  Daarnaast kan je je specialiseren in het profiel volwassenenpsychiatrie en streven we er naar om in de toekomst ook de profielopleiding kinder- en jeugdpsychiatrie en ouderenpsychiatrie aan te kunnen bieden. 

Je opleider staat er voor in dat je naast je werk op een stageplek voldoende ruimte krijgt voor onderwijs, eigen studie, wetenschappelijke activiteiten en je eigen ontwikkeling.

De opleiding is gericht op o.a. het ontwikkelen van de volgende competenties:

 • Psychotherapeutische vaardigheden;
 • Kennis over problematiek van alle leeftijdscategorieën;
 • Diagnostiek en behandeling van een grote verscheidenheid aan stoornissen;
 • Levensloopleren;
 • Ethisch reflecteren en handelen;
 • Slim inzetten van moderne technologieën.

Als AIOS ben je onderdeel van een multidisciplinair team en kom je binnen je opleiding op verschillende afdelingen te werken. Het opleidingsschema wordt in overleg met de opleiders ingevuld op basis van de mogelijkheden en jouw persoonlijke competenties en voorkeuren.

 

Jouw profiel

Je herkent jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts en bent BIG geregistreerd.
 • Je hebt affiniteit met de psychiatrie.
 • Je bent leergierig, nuchter en collegiaal.
 • Je bent per april 2021 beschikbaar.
 • Je kunt eerder starten als ANIOS wanneer dit je voorkeur heeft.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

 

Jouw voordeel

Als je werkt als AIOS bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen.

Wij bieden je:

 • Een fulltime dienstverband (na het eerste jaar is het mogelijk om de opleiding in deeltijd te volgen).
 • Een gedreven, enthousiast en vakkundig team van opleiders en supervisoren die jou een gedegen en boeiend opleidingstraject kunnen bieden.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Ruimte voor het doen van wetenschappelijk onderzoek.
 • Hulp bij het vinden van (tijdelijke) woonruimte.

 

Ga jij de uitdaging aan als AIOS psychiatrie?

Neem voor meer informatie contact op met Martin Sielk, A-opleider via 0113 26 7780 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

 

 

Emergis’ visie op zorg

Zorgen is een onderdeel van het menselijk bestaan. Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander: kind, ouder, partner, broer, buurvrouw, vriend, bewoner of patiënt. Als mantelzorger, vrijwilliger en onbetaald; of als professional, formeel en betaald. Om welke relatie het ook gaat, zorgen kenmerkt zich door de betrokkenheid van mensen bij elkaar en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en zinvol leven. Emergis spant zich in om een bijdrage te leveren aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Door middel van professionele zorg. Niet minder maar ook niet meer dan nodig is, want ook aan zorg zitten grenzen. Lees onze zorgvisie: Samen sterk, sterker samen.

 

Jouw werkplek

Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks behandelen of begeleiden we circa 10.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Met iedere patiënt kijken we welke hulp hij of zij wenst en nodig heeft: niet te weinig en niet te veel. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers verdeeld over 3 ambulante regio's, 5 poliklinieken en 1 centrale klinische voorziening. We werken bij mensen thuis, op scholen, in wijkcentra, huisartsenpraktijken, ambulante centra, klinieken, beschermende woonvormen, werkleerbedrijven en opvanghuizen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy