Psychiater High Intensive Care (HIC), GGZ Drenthe (Assen)

(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Werk jij graag in een inspirerende omgeving met bevlogen teams, die volop in ontwikkeling zijn? En ga jij graag de uitdaging aan om actuele ontwikkelingen binnen de Acute Psychiatrie vorm te geven?  Dan nodigen we je graag uit te reageren op onze vacature binnen de Acute Psychiatrie. We zoeken een:

Psychiater High & Intensive Care (HIC)

 

De HIC van GGZ Drenthe
Op de HIC werken we hard en met veel plezier aan het invoeren en verder ontwikkelen van de HIC-methodiek. We willen mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig opvangen en behandelen. Dat doen we in een omgeving waar we veiligheid en bescherming combineren met respectvolle zorg en behandeling. Terugdringen van dwang en drang stellen we centraal, waarbij we de aandacht richten op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. De komende twee jaar staat de realisatie van een spiksplinternieuw gebouw centraal, waarin we in nauwe samenspraak met collega’s, patiënten en naasten de best mogelijke faciliteiten willen realiseren voor optimale (crisis)zorg en behandeling.

Dit bieden wij je:
Je komt in een inspirerende werkomgeving met bevlogen teams, die volop in ontwikkeling zijn. We bieden je volop de gelegenheid en ruimte voor professionele autonomie, gecombineerd met verantwoordelijkheid en een stevig netwerk van collega’s. We nodigen je van harte uit actuele ontwikkelingen vorm te geven binnen het zorgveld en in het bijzonder binnen de Acute Psychiatrie.

In een gemotiveerd multidisciplinair team richt je je op de diagnostiek en behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen in de acute fase. Samen met je team lever je een belangrijke bijdrage aan de zorg voor zeer kwetsbare mensen en kun je het verschil maken op een cruciaal punt in het leven van mensen.

We dagen je uit en geven je de vrijheid je kennis en capaciteiten optimaal in te zettenen mee te denken over wat goede zorg is en over hoe we de afdeling, het circuit en de zorg verder kunnen optimaliseren.

Samen vormen we een enthousiaste ggz-organisatie, waarin we elke dag opnieuw vorm en inhoud geven aan onze visie Wij zien mensen / Wij zien elkaar. We horen graag hoe jij daaraan wilt bijdragen, wat jij nodig hebt om je werk op een passende manier te kunnen invullen en hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Dit ga je doen:
Als psychiater werk je als regiebehandelaar en als lid van het multidisciplinair team aan de diagnostiek en behandeling van zeer uiteenlopende problematiek. We vragen:

  • Een afgeronde opleiding tot psychiater, bij voorkeur met als aandachtsgebied volwassenen- of ouderenpsychiatrie. Je bent BIG-geregistreerd.
  • Ruime ervaring in en affiniteit met het werken met complexe psychopathologie. Een gezonde dosis relativering en humor mag hierbij niet ontbreken.
  • De patiëntenpopulatie vraagt om zorg op maat, dat betekent dat je ook buiten de kaders kunt denken.
  • Je werkt graag in teamverband en durft ruimte en verantwoordelijkheid te geven aan andere professionals, om samen tot zo goed mogelijke zorg te komen. Daarnaast kun je ook leiding geven en sturen wanneer nodig.
  • Je bent flexibel en kunt het overzicht behouden in acute situaties.
  • Je bent in staat om een juiste risicoanalyse te maken (suïcidaliteit, agressie, dreiging en maatschappelijke schade).
  • Je vindt het prettig om te relaties met ketenpartners en andere collega’s aan te gaan en te verstevigen en ziet het belang van goede samenwerkingsrelaties.
  • Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de HIC en IHT en aan de beleidsontwikkelingen binnen de Acute Psychiatrie in het algemeen en vanuit jouw eigen invalshoek als expert.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen Acute Psychiatrie. Salariëring volgens CAO GGZ, schaal med. specialisten. De aanstelling is voor 28 tot 36 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Informatie
Spreekt deze vacature je aan? Wil je meer informatie? Dan nodigen we je graag uit met ons van gedachten te wisselen! Je kunt contact opnemen met Rianne Otter, psychiater en manager behandelbeleid via  06-21 85 54 21.

Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

 

Over ons

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze patiënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek.

GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy