Psychiater HIC, GGZ Rivierduinen (Leiden)

Welke uitdaging ga je aan?

Je bent een verbinder en zoekt de samenwerking op met collega’s. Doordat je stevig in je schoenen staat, zie je juist uitdaging in de complexiteit van de doelgroep; je denkt in kansen! Naast de goede- en warme zorg voor onze cliënten is de doorontwikkeling van de High Intensive Care (HIC) en Medium Care (MC) een belangrijk punt op onze agenda. Ook zijn wij bezig met de samenwerking van de twee HIC/MC afdelingen tot één HIC en MC op twee locaties, werkend naar de HIC richtlijnen. Dit met als doel: uniforme optimale kwaliteit van zorg en het creëren van een goed behandelklimaat in een herstel ondersteunende omgeving waar het prettig werken is. Hierin is voor jou een belangrijke en creatieve rol weggelegd.

 

En verder?

 • Ben jij als regiebehandelaar verantwoordelijk voor de cliënten die zijn opgenomen op de HIC en de MC;
 • Heb je een actieve rol bij de opleidingstaken voor de AIOS;
 • Bouw je aan een samenwerking met in- en externe ketenpartners;
 • Zijn er diverse opleidings- en onderzoeksmogelijkheden;
 • Ben je inzetbaar voor diensten buiten kantoortijden.

Zowel startende als ervaren psychiaters zijn welkom om te solliciteren. Ben je (bijna) klaar met de opleiding? Wij faciliteren jou in je persoonlijke ontwikkeling met intervisies en begeleiding door ervaren psychiaters. Waarbij het ook mogelijk is om een individuele mentor te krijgen.

 

Waarom ga jij het verschil maken?

 • Los van jouw registratie in het BIG en RGS-register heb jij een visie op herstel in de behandeling van de cliënten en weet je hier jouw collega’s in mee te nemen;
 • Je bent in staat om jouw collega’s te stimuleren om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de wensen en behoeften van de cliënt;
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met cliënten met ernstig psychiatrische aandoeningen;
 • Met jouw communicatieve vaardigheden schakel je snel tussen cliënt en samenwerkingspartners;
 • Je volgt de laatste ontwikkelingen binnen jouw expertise op de voet en creëert hiervoor draagvlak binnen de afdeling/GGZ Rivierduinen.

 

Jouw nieuwe team

Locatie: Leiden

De High Intensieve Care Volwassen in Leiden behandelt cliënten met ernstige en acute psychiatrische aandoeningen.

De HIC biedt herstel ondersteunende zorg, behandeling en bescherming. Hiermee combineren zij herstel en het zogenoemde ‘medisch model’. De opname en behandeling

hebben twee doelen. Enerzijds het herwinnen van regie over het eigen functioneren. Anderzijds het bieden van bescherming. De HIC biedt acute klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder met een opnameduur variërend van enkele dagen tot maximaal 3 weken. Gekoppeld aan de HIC bevindt zich de Medium Care afdeling waar cliënten naar toe kunnen doorstromen vanuit de HIC. Deze afdeling omvat 20 bedden. Binnen deze kliniek worden cliënten opgenomen met diverse psychiatrische ziektebeelden waaronder stemmingsstoornissen, angststoornissen, psychotische stoornissen, en persoonlijkheidsstoornissen. Cliënten kunnen vanuit de ambulante teams of de crisisdienst opgenomen worden. Tevens komen cliënten vanuit de kliniek High Intensive Care voor verder herstel. De klinieken zijn gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met complexe psychiatrische problematiek.

 

Wat bieden we je?

 • Een onbepaalde tijd contract conform (CAO GGZ);
 • Een bruto maandsalaris tussen de €5.318,- en € 9.294,- op basis van een 36-urige werkweek (AMS);
 • Een eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Een pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld voor de aankoop van een elektrische fiets of het kopen van extra verlofdagen);
 • Keuze uit twee aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekeringen;
 • Een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • Opleiding en ontwikkeling via onze Rivierduinen Academie waarbij je de mogelijkheid hebt tot het volgen van zorginhoudelijke scholingsprogramma's en e-learningmodules voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 

Wil je reageren?

Klik dan hier: https://werkenbijrivierduinen.nl/vacature/psychiater-hic-leiden-24-36-uur/

Heb je vragen? Neem dan contact op met: Martine den Ouden (Directeur algemene zaken Acuut) 06 22666216 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Rianne de Boer (Recruiter) 06 83024476 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit zijn wij

Dé aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in het noorden en midden van Zuid-Holland. Voor jonge, volwassen of juist wat oudere mensen met psychische klachten. Maar we zijn meer dan onze locaties en cliënten. Het kloppende hart van onze organisatie wordt gevormd door onze bevlogen medewerkers. Met jarenlange ervaring of nog in opleiding. En die geven we graag de ruimte. Om professioneel te groeien en om jouw ideeën kwijt te kunnen op een plek waar je nog gehoord wordt. Want samen bereik je meer. Dit alles maakt ons tot GGZ Rivierduinen. De werkgever met ruimte.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy