Psychiater acute en intensieve zorg, UMC Utrecht (Utrecht)

Locatie: Utrecht
Voltijd/deeltijd: 32 uur
Reageer: https://werkenbijumcutrecht.nl/vacatures/medisch/psychiater-acute-en-intensieve-zorg-2022-2127

Je bent een psychiater, aandachtsgebied volwassenen, die affiniteit heeft met complexe derdelijns zorg, specifiek op de gebieden acute en consultatieve psychiatrie.

Je combineert graag topklinische zorg en wetenschap en stelt de patiënt centraal.

 

 

 

 

 

Dit ga je doen

In verband met het vertrek en pensionering van twee van onze huidige collega’s, komen er twee posities vrij voor psychiaters bij de zorglijn Acuut en Intensief volwassenen.

Je krijgt in goede afstemming met de overige collega’s een rol als psychiater van de psychiatrisch consultatieve dienst (PCD) en mobiele medisch psychiatrische unit (MMPU) volwassenen. Dat doe je in combinatie met een rol als teampsychiater van de High Intensive Care (HIC) volwassenen. Daarbij zal je poliklinische (consultatieve) taken hebben op onze polikliniek.

De HIC volwassenen is een acute opname-afdeling met een regionale functie ten behoeve van de acute psychiatrie en een MPU-functie ten behoeve van patiënten met somatische co-morbiditeit. Vanuit de PCD-volwassenen en de MMPU bieden we psychiatrische consultaties op somatische afdelingen en de SEH van het academisch ziekenhuis.

Als psychiater heb je een rol in de ontwikkeling van zorgprogramma’s, waarin zorg, onderwijs en onderzoek worden geïntegreerd. Ook ben je betrokken bij de opleiding en het onderwijs aan AIOS en geneeskunde studenten. Als lid van de opleidingsgroep geef je werkbegeleiding en supervisie aan psychiaters in opleiding op de kliniek en PCD.

Tevens neem je deel aan overleg en interne onderwijsmomenten. Daarnaast verricht je als psychiater (poli)klinische taken in een multidisciplinair team dat expertise heeft op het gebied van acute en consultatieve zorg. Tot slot krijg je de mogelijkheid om onderwijs psychiatrie te geven binnen het curriculum Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Je maakt deel uit van de dienstenpoule.

 

Hier ga je werken

De afdeling psychiatrie is georganiseerd in vier zorglijnen die nauw met elkaar samenwerken. De teams binnen de zorglijnen zijn multidisciplinair samengesteld met een vertegenwoordiging van diverse beroepsgroepen.

Onze patiëntenpopulatie kenmerkt zich door complexiteit met forse ontregeling binnen een breed scala aan psychische klachten (acuut en/of in combinatie met somatische co-morbiditeit). In nauwe betrokkenheid van patiënten zelf, hun naasten en ervaringsdeskundigen, biedt het multidisciplinaire team diagnostiek, behandeling en stabilisatie met een genuanceerde insteek vanuit meerdere perspectieven.

De zorglijn acuut en intensief bestaat uit twee gesloten HIC’s; een volwassenen afdeling met 16 bedden met MPU-functie, en 2 IC’s en een jeugdafdeling met 8 bedden en 1 IC. Tevens behoren een kleine polikliniek en 2 consultatieve diensten tot de zorglijn; de PCD-volwassenen (beddenhuis en SEH AZU) en de PCD kinder- en jeugd (Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum).

Binnen onze zorglijn werken 4 psychiaters volwassenen en 2 kinder- en jeugdpsychiaters.

Bekijk het filmpje over de afdeling psychiatrie.

 

Dit neem je mee

Je bent een gemotiveerde en ambitieuze psychiater, een ambassadeur van verbinding, samenwerking en zorginnovatie. Je wilt graag meebouwen aan de verdere ontwikkeling van de zorglijn A2 acuut en intensief, en slaat de brug tussen de zorglijn en somatische afdelingen UMCU, zo ook de ketenpartners GGZ en Algemene Ziekenhuizen met betrekking tot acute en ziekenhuispsychiatrie.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou.

Het salaris voor deze (32 uur) functie bedraagt maximaal € 12.098,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

 

Solliciteren & meer informatie

Solliciteren kan via onze vacaturewebsite.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met de contactpersoon: Tjeerd van Benthem, Medisch hoofd zorglijn acuut & intensief, afdeling psychiatrie, telefoonnummer: 06 54 20 62 17, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy