Ziekenhuispsychiater, Nij Smellinghe (Drachten)

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Ziekenhuispsychiaters Barbara en Vera over hun baan:
“Wij zijn enthousiast over ons vak en enthousiast over Nij Smellinghe. Ons werk is een prachtige combi van psychiatrie, somatiek en systemisch werken. En juist in Nij Smellinghe zijn alle condities aanwezig om dat goed en met veel plezier te kunnen doen. De kwaliteit is belangrijk, de lijnen zijn kort en de contacten collegiaal en plezierig. Dit geldt zowel voor het team als binnen het ziekenhuis. Het is klein genoeg om elkaar te kennen en groot genoeg om alle ziektebeelden langs te laten komen en ons vak te verdiepen. De inbreng van ziekenhuispsychiatrie wordt gewaardeerd en ook de doorverwijsmogelijkheden en de samenwerking in de regio springen er positief uit. Er is ruimte voor verdieping en langlopende gespecialiseerde projecten. Bijvoorbeeld: de POP-poli, geheugenpoli en lymfoedeem. Je krijgt hier de ruimte om nieuwe ontwikkelingen toe te passen”

Over de functie
Als ziekenhuispsychiater bied je diagnostiek en behandeling aan volwassen en op indicatie aan kinderen, die zijn verwezen door de medisch specialisten van Nij Smellinghe. Je verzorgt vooral de klinische consulten en vervolgconsulten. Dit betreft zowel reguliere zorg als spoed zorg binnen het beddenhuis, op de SEH en op de dialyse afdeling. Daarnaast is er ruimte voor een beperkte polikliniek met veelal kortdurende behandelingen. Uiteraard behoren ook liaisonactiviteiten, preventie, scholing en kwaliteitsthema’s tot het takenpakket. Je werkt nauw samen met verpleegkundig specialisten en de medische psychologie.
Je bent lid van de medische staf en draagt daarbinnen ook bij aan zowel het vakspecialistische als ziekenhuis brede beleid. De lijnen met de medisch specialisten zijn kort en er is een prettige samenwerking. Ook in de regio is er een prettige, laagdrempelige en solide samenwerking met de diverse GGZ instellingen, de verslavingszorg en de huisartsen. Je krijgt alle ruimte om vanuit je eigen interesse een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons vakgebied.

Profiel

  •  Je bent een (bijna) afgestudeerd psychiater, BIG-geregistreerd en hebt (aantoonbare) affiniteit met ziekenhuispsychiatrie
  • Je kunt op gelijkwaardig niveau samenwerken met de verschillende behandeldisciplines, zowel  binnen het team als binnen het ziekenhuis
  • Je hebt een systemische manier van denken en hebt er plezier in om de belangen van alle          betrokken in beeld te krijgen
  • Je bent trots op je vak en draagt bij aan meer begrip voor en kennis van psychiatrische            problematiek binnen het ziekenhuis

Salaris en arbeidsvoorwaarden
• Arbeidsvoorwaarden conform Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten
• De avond- nacht- en weekenddiensten worden op dit moment verzorgd door de GGZ

Meer weten?
Bel met ziekenhuispsychiaters Barbara Jenner of Vera Remkes op 0512-588355.

Solliciteren?
Dat kan door je sollicitatie te richten aan Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter Raad van Bestuur. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Omdat veiligheid en vertrouwen belangrijk zijn in ons ziekenhuis, vragen we alle nieuwe collega’s om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Dit is een voorwaarde voor aanname.

 

Over Nij Smellinghe

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1500 collega’s zich in met persoonlijke aandacht voor kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. In 2019 werd ziekenhuis Nij Smellinghe door de eigen collega’s genomineerd als Beste Werkgever. Daar zijn we ontzettend trots op. Naast uitstekende zorg voor onze patiënten, hebben we ook volop aandacht voor jou als medewerker.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy