Psychiater, Yes We Can Clinics (Waalre)

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Hét verschil maken als psychiater bij de specialistische jeugdkliniek Yes We Can Clinics.

Yes We Can Clinics behandelt jaarlijks ruim 900 nationale en internationale jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychiatrische en psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Ter versterking van ons gedreven behandelteam in Waalre zijn wij op zoek naar een psychiater. Het huidige team van 10 psychiaters vindt het fantastisch om multidisciplinair te kunnen werken.

In deze rol ben je als regiebehandelaar onderdeel van het multidisciplinaire intaketeam. Je bent verantwoordelijk voor het stellen van indicaties voor opname, in samenwerking met o.a. psychologen, orthopedagogen en ervaringsdeskundigen. Je stelt de diagnose, het behandelplan en het ondersteunende behandelbeleid vast. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd vanuit jouw contextuele visie en lever je een persoonlijke bijdrage aan intervisie. Samen met andere regiebehandelaren ga je ook het medisch psychiatrische behandelbeleid verder ontwikkelen met als speerpunten innovatie, kwaliteits-verdieping en procesverbetering.

Maar je gaat vooral hét verschil maken in de levens van honderden jongeren en hun families.

Spreekt dit je aan? We maken graag kennis met je als je ervaring hebt opgedaan binnen de (jeugd)psychiatrie en/of verslavingszorg en een open, positieve visie op herstelgericht werken hebt. Hierbij kijk je graag naar mogelijkheden en krachten van jongeren en hun systeem. En, niet onbelangrijk, je kunt je vinden in zoveel mogelijk afbouwen van medicatie en als het kan volledig stoppen.

Kijk op www.yeswecanclinics.nl voor meer informatie en om direct te solliciteren, of bel met 085 - 0201240.

 

Over ons

Yes We Can Clinics is de grootste en één van de meest effectieve jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. We behandelen jaarlijks ruim 900 jongeren (160 bedden) van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt zijn we voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven.

De missie van Yes We Can Clinics is het bieden van een gezinsgerichte, zeer intensieve en kortdurende behandeling voor jongeren en hun ouders. Daarbij is het streven de thuisbasis te behouden en de verbinding met het gezinssysteem te herstellen. Hierdoor wordt perspectief geboden en (gesloten) uithuisplaatsing of beschermd wonen voorkomen of verkort. We hebben een onderscheidende aanpak:

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal zijn er ruim 330 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en/of verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy