Fotoboek: (Un)expected door Peter Dekens

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
unexpected
Op maandag 25 april interviewde ik Peter Dekens. Peter heeft in 2008 de suïcide van zijn moeder meegemaakt en dit heeft hem geïnspireerd tot een zeer origineel, artistiek en ontroerend fotoboek over achtergebleven familieleden van personen die suïcide hebben gepleegd. Een foto van de proefdruk is onder te zien.
 
 
Om het boek te kunnen uitgeven moet middels crowdfunding binnen een ruime maand €7500 worden opgehaald, een klein bedrag voor zo'n indrukwekkend en tijdrovend project. 
 

unexpected 02unexpected 01

 
 25€
Waarom zou je als psychiater of elke andere persoon werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg zeker tenminste €25 moeten doneren? Ten eerste brengt dit project treffend in beeld hoe familieleden achterblijven na een suïcide. Het verbeeldt de door vele psychiaters ongetwijfeld gevoelde machteloosheid en het ongeloof na het vernemen van deze irreversibele gebeurtenis. Ten tweede zal dit project tot steun zijn van juist andere familieleden die zijn achtergebleven, ongeveer 100000 per jaar in Nederland in Vlaanderen. Het kan hun verwerking ten goede komen, o.a. door te zien hoe ook anderen zich ook machteloos en verdrietig voelen. Door de combinatie van woord en beeld brengt Peter dergelijke gevoelens zeer treffend over. Tenslotte, voor jezelf.
 
Door een donatie van €25 ontvang je zelf het fotoboek, een klein bedrag als je het originele ontwerp, de omvang en de geïnvesteerde tijd in ogenschouw neemt. Kortom, steun dit project door met tenminste €25 bij te dragen aan het fotoboek van Peter Dekens: https://www.voordekunst.nl/projecten/4493.
 
unexpected 04
unexpected 03

 


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy