Psychiater, FPC De Rooyse Wissel

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Werken bij de Rooyse Wissel betekent balanceren tussen behandeling en beveiliging. Als Psychiater ben je lid van het multidisciplinaire behandelteam en ben je verantwoordelijk voor het psychiatrisch onderzoek en de psychiatrische behandeling van patiënten. Daarbij beschik je over analytisch vermogen om de samenhang van de problematiek van individuele patiënten als de groepsproblematiek te kunnen doorzien en beoordelen.

Patiënten van de Rooyse Wissel volgen ieder een zorgprogramma, welke voor iedere behandelfase de behandelactiviteiten beschrijft. Hierdoor is het behandelaanbod voor een bepaalde categorie patiënten hetzelfde, maar is er ook ruimte voor maatwerk. Tevens is de Rooyse Wissel gestart met de bouw van een forensische high intensive care en een forensisch psychiatrische kliniek.

 

De fpk biedt ruimte voor patiënten met andere opnametitels dan tbs en op de FHIC-afdeling kunnen forensische patiënten die in crisis verkeren tijdelijk worden opgenomen met het doel te stabiliseren en uiteindelijk terug te keren naar de eigen afdeling of woonsetting. Het opbouwen en behouden van contact is hierbij de kern. Deze afdeling op beveiligingsniveau 4 zal de eerste van Nederland worden.

 

Locatie: Oostrum, Blerick, Maastricht, Helmond 
Voltijd/deeltijd: Uren in overleg 
Reageer: Neem vrijblijvend contact op met Michiel Verhees via 0478-635200 of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Over ons

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie. We verplegen en behandelen patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Vaak hebben de patiënten een tbs-maatregel, soms een (andere) straf- of civielrechtelijke maatregel. Het doel van de behandeling is het risico op een (nieuw) ernstig delict te verminderen. Zo werken we aan een veilige samenleving.


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy