Dexamfetamine niet langer vergoed: protest op 1 juni

Dexafetamine

Dexafetamine

Het verhitte debat rond dexamfetamine zal weinigen ontgaan zijn. Dexamfetamine is in de richtlijn ADHD de tweede stap in de medicamenteuze behandeling van ADHD na methylfenidaat. Het werd tot voor kort op grotere of kleinere schaal magistraal bereid. Eurocept heeft het middel geregistreerd en sinds 1 mei mag de magistrale bereiding niet meer door apothekers geleverd worden. Patienten maken hiermee plots hele hoge kosten voor hun vertrouwde behandeling, soms zodanig dat ze hun behandeling moeten staken. 

Actieve verenigingen zijn in actie gekomen en verzamelen informatie, geven voorlichten en roepen iedereen op hun petitie te tekenen via deze website.

Tijdens gesprekken met tweede kamerleden in voorbereiding op een spoed algemeen overleg in de middag van 1 juni, bieden zij de petitie (inmiddels door 26.000 mensen getekend) aan en willen zij ook Vergoeding, Veiligheid en Voorlichting agenderen schrijven zij in een persbericht: 

  • Streven naar volledige vergoeding van medicatie: extra urgent nu ook dexamfetamine onbetaalbaar is geworden
  • werken aan veilig gebruik van ADHD medicatie door monitoriing van gebruikers van medicatie, waarmee inzicht verschaft wordt in zowel de werking als eventuele bijwerkingen
  • betere voorlichting over wat ADHD is aan hulpverleners, patienten en media

 

De petitie tekenen kan vandaag en morgen nog, in het belang van alle gedupeerde patienten die zonder voorbereiding in een soms onmogelijke situatie zijn gekomen. 

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!