Aankondiging PSYience Live (29 maart 2021)

PSYience live

PSYience live

Op 29 maart zal de 2e aflevering van PSYience Live plaatsvinden, rechtstreeks gestreamd vanuit De Balie in Amsterdam. Deze tweede aflevering zal gaan over het thema ‘de wetenschap achter herstel’ en is exclusief voor leden van de NVvP. Het programma is samengesteld door leden van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten en De Jonge Psychiater.

In deze aflevering zal het gaan over het veel besproken herstel in de psychiatrie. Een begrip wat veel vragen oproept bij behandelaren en betrokkenen, en soms leidt dat zelfs tot enige polarisatie in het publieke debat. In deze aflevering van PSYience Live zullen we proberen de betekenis van herstel te verhelderen door ervaringskennis, praktijkervaring en wetenschap met elkaar samen te laten komen. Onze tafelgasten uit de wetenschap en de praktijk zullen hun inzichten geven over de wetenschappelijke bevindingen op het gebied van herstel in de psychiatrie belangrijk kunnen zijn voor de klinische praktijk. De vier tafelgasten die hierover van gedachten zullen wisselen met elkaar zijn Stynke Castelein (bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij EPA aan de Rijksuniversiteit Groningen), Harm Gijsman (voorzitter van de NVvP-werkgroep richtlijn schizofrenie), Wilma Boevink (sociaal wetenschapper, ervaringsdeskundige en jarenlang verbonden geweest aan het Trimbosinstituut), en Wieke Cahn (hoogleraar lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen aan de Universiteit Utrecht).

De opzet van het programma en een aantal interessante artikelen en publicaties van de sprekers vindt u hier.

Tijdens deze avond zult u in korte tijd dus veel te weten komen over de verschillende achtergronden van herstel in de psychiatrie. Deze uitzending van PSYience Live wordt professioneel begeleid door Lennart Booij, onder andere bekend als presentator van het VARA-programma Krachtstroom.

Kortom: kom 29 maart van 20:00-21:30 uur kijken naar de interactieve PSYience Live 2 uitzending. Geen kosten, wel 1 accreditatiepunt (na toetsing).

Let op: vóórdat u zich inschrijft, is het nodig dat u inlogt op het platform PSYience met uw NVvP-Ledennetgegevens. Lees hier een inloginstructie. De webpagina’s van het platform werken niet in Internet Explorer.

Psyience2 volledig 

 

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!