NPO gaat psychisch door

NPO

NPO

In True Selfie, #jesuisdepri en Tweestrijd geeft de NPO deze maand een podium aan  jongeren met psychische klachten. 

De jongeren die in deze drie programma’s worden gevolgd worstelen met een depressie, angsten of andere psychische problemen. Ze zien het leven niet meer zitten, lopen vast op school en verliezen vriendschappen. Deze jongeren laten heel duidelijk zien dat psychische ziekten je leven volledig overhoop kunnen gooien, en hoe meer openheid kan helpen in de strijd tegen deze nare ziekten.

Uit al deze openhartige verhalen wordt op een intense manier duidelijk hoe deze jongeren worstelen met psychische problemen, met de schaamte en het taboe. Nu willen ze hun verhaal met ons delen en anderen proberen te helpen. En dat zou wel eens van levensbelang kunnen zijn. In de strijd tegen de ziekte en het stigma.

 

 

NPO Programma 

True Selfie gaat over de moed om je ware zelf meer te tonen met alles wat daarbij hoort. We krijgen de pieken en de dalen te zien met onzekerheid, angstige gedachten en sombere gevoelens. 

In #jesuisdepri lopen we een jaar mee met jongeren die nog middenin een depressie zitten of bezig zijn met herstel. Ze laten zien dat er zonnige momenten zijn die zomaar kunnen omslaan in donkere wolken. Ze laten zien dat aan de buitenkant hun strijd niet altijd zichtbaar is. Ze laten zien hoe eenzaam ze zijn en hoe fijn het is wanneer ze beseffen dat ze niet de enige zijn en dat praten helpt. 

In Tweestrijd worden jongeren met suïcidale gedachten in contact gebracht met jongeren met een terminale ziekte. De een wil soms dood, de ander gaat dood. Niet met het doel dat de een weer voor het leven kiest, want een depressie is geen keuze. Wel om steun te vinden bij elkaar en perspectieven te delen. 

 

 

De Jonge Psychiater steunt en ondersteunt dit initiatief:

– Mori Van den Bergh werkte mee aan #jesuisdepri en klik hier door naar Benno Haarman in de aftertalk van de eerste aflevering van #jesuisdepri

– Christiaan Vinkers treedt op in het Deprestival op 7 mei

 

#jesuisdepri; maandag 21:35u. NPO 3

True Selfie; dinsdag 21:55u. NPO 3

Tweestrijd; woensdag 21:45u. NPO 3

Voor meer informatie 

De auteur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!