PsychX: Nieuw gratis online platform voor wetenschap in de psychiatrie

Online seminar

Sinds de COVID-19 pandemie werden veel internationale congressen, nascholingen en lezingen in eerste instantie afgelast. Hierdoor kon het lastiger zijn om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen. Gelukkig is dit snel opgepakt en zijn veel nuttige bijeenkomsten inmiddels digitaal. Bijkomend voordeel hiervan is dat ze laagdrempeliger te volgen zijn, vanuit werk of vanuit huis.

 

PsychX, een initiatief van DJP-alumni Christiaan Vinkers en Jurjen Luykx, is een nieuw platform voor psychiaters, a(n)ios, verpleegkundig specialisten, wetenschappers, psychologen en iedereen die op zoek is naar meer diepgang en geïnteresseerd is in de (internationale) ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied binnen de psychiatrie. Vertaling naar de klinische praktijk staat hierbij centraal; wat betekenen de uitkomsten voor je dagelijkse werkzaamheden in de spreekkamer? Elke eerste maandag van de maand is er een online, Engelstalige presentatie van 30 minuten door een gevestigd wetenschapper met na afloop een uitgebreide Q&A sessie van 30 minuten. Deelname is gratis en er is geen registratie vereist.

 

PsychX start a.s. maandag 7 februari om 16:30 met een presentatie van professor Quentin Huys. Huys is een clinicus en associate professor in Computational Psychiatry bij de afdeling psychiatrie, het Max Planck UCL Centre en Computational Psychiatry and Ageing Research bij het University College London. Hij zal een presentatie geven over het opkomende veld van computational psychiatry en ingaan op de vraag wat computers beter kunnen dan psychiaters. Meer lezen over dit onderwerp en je alvast voorbereiden? Deze recente review over de vorderingen in computational understanding van psychiatrische ziektebeelden is een aanrader.

 

Verder zullen in 2022 onder andere professor René Kahn (juni), Dr. Heidi Taipale (september), professor Arianna Di Florio (november) over postpartum psychose en bipolaire stoornis en professor Christoph Correll (juli) over psychofarmacologie spreken.

 

Dus wil je up-to-date blijven en participeren in interactieve sessies met zowel jonge als meer ervaren wetenschappers in de psychiatrie? Zet de eerste maandag van je maand in je agenda en schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van PsychX om op de hoogte te blijven van de maandelijkse sprekers en onderwerpen!

 

Meer informatie over PsychX vind je op de website https://www.psychx.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de website van PsychX https://www.psychx.nl/?page_id=381

Een overzicht van alle sprekers van 2022 kun je vinden op de website: https://www.psychx.nl/?page_id=69

 

 

Dido Prins, anios psychiatrie Tergooi MC

Frank Gerritse, psychiater Tergooi MC

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!