Antwerp: 24th European Forum of Psychiatric Trainees

EFPT Antwerp

Van zaterdag 2 tot en met woensdag 6 juli 2016 wordt Antwerpen de trotse gaststad voor het jaarlijkse Forum van de European Federation of Psychiatric Trainees (EFPT, www.efpt.eu).

Tijdens dit Forum komen de meer dan 30 Europese delegaties van de nationale verenigingen voor assistenten psychiatrie samen om de verschillen in de opleidingen tot psychiater, alsook de toekomstige opportuniteiten en uitdagingen van ons vak te bespreken. Een ideale opportuniteit om kennis te maken met al deze nationaliteiten en ons vakgebied Psychiatrie eens van een andere invalshoek te bekijken. Daarom staan enkele onderdelen van het EFPT Forum ook open voor iedereen (Vlaamse ASO, Nederlandse AIOS, Jong Psychiater en Oud Psychiater 😉 )

 

CAP Training Day

ASO’s kinder- en jeugdpsychiatrie zijn welkom om de “CAP training day” bij te wonen op zaterdagvoormiddag 2 juli 2016. Tijdens deze training day krijgen de deelnemers een state-of-the-art update over de hotste topics in dit vakgebied. Staan op het programma: kinderpsychologe Geert Serneels en kinderpsychiater Lindita Imeraj over het werk dat Solentra verricht rond traumaverwerking voor vluchtelingenkinderen. Dr Peter Adriaenssens geeft toelichting bij zijn ontwikkelingswerk bij dr. Jeanne Devos in India. Dr. Eric Schoentjens zal het hebben over netwerken, terwijl Daniel Neves Ramos jullie inwijdt in het uitermate boeiende onderzoek naar psychopathie en gedragsstoornissen bij jongeren.

Tenslotte sluit UEMS CAP Section Vicepresident Peter Deschamps de training day af met zijn Keynote Lecture “Stop Hurting, Start Helping: Empathy in children with attention deficit, disruptive behaviour and autism spectrum disorders.”

Plaatsen zijn reeds sterk beperkt wegens grote interesse! Prijs: 10€. Inschrijving

 

Positively Psychiatry!?

De themadag “Positively Psychiatry” op zondagnamiddag 3 juli 2016 te PZ Duffel staat open voor alle psychiaters en psychiaters-in-opleiding met interesse voor het bevechten van stigma op psychiatrie als discipline, psychiatrische patiënten en de psychiater als arts. Nadat EPA bestuurslid dr. Julian Beezhold ons een overzicht geeft van de state-of-the-art op het vlak van stigmabestrijding, geven Deense psychiater dr. Thorsten Jacobsen en de studenten van de RAP psychiatrie in Antwerpen ons enkele best practice examples hoe psychiatrie weer aantrekkelijk – en zelfs exclusief – gemaakt kan worden bij studenten geneeskunde. Tenslotte vraagt Prof. dr. Kris Goethals aandacht voor de specifieke situatie van de forensische psychiatrische patiënt, die wellicht van alle patiënten het grootste stigma met zich meetorsen. 

Aansluitend zoomt het satellietsymposium “Hoe start ik als psychiater” in op de transitie van ASO naar psychiater-specialist, met carrière- en sollicitatie-advies van ervaringsdeskundigen, en tal van praktische tips en tricks.

Tenslotte kunnen jullie genieten van een hapje en drankje op een afsluitende receptie, vol mogelijkheden tot networking met jullie buitenlandse collega’s die elk met een poster tonen wat zij doen in hun thuisland rond dit thema. 

Prijs: gratis. Inschrijving

 

International Research in Psychiatry Day: Mind the Gap

De “International Research in Psychiatry Day: Mind the Gap” op dinsdag 5 juli 2016 wordt georganiseerd in de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Naar het beproefde concept van de BCNBP-VVP Research in Psychiatry Day, is dit een dag die open staat voor alle ASO’s, doctoraatsstudenten en postdocs actief in het veld van de neurowetenschappen, en die de mogelijkheid biedt aan jonge onderzoekers om hun eigen onderzoek voor te stellen, alsook te genieten van interessante keynote lezingen en workshops rond de verschillende aspecten op de brug onderzoek-kliniek. De kloof tussen kliniek en wetenschap belooft gedicht te worden met de editor van Lancet Psychiatry, de hulp van een communicatie-expert en een introductie in innovatieve technieken en ethische kwesties. Aansluitend volgt een receptie op het Antwerpse Stadhuis. 

Prijs: 50€ (inclusief de Alumni-avond met eten en drank) Info Inschrijving

Mind the gap poster with sponsors

 

Alumni-Feest-Avond

Aansluitend op de receptie op het Antwerpse Stadhuis verhuizen we voor de Alumni-avond naar de prachtige locatie van Club Cabane op Linkeroever waar de skyline van Antwerpen wordt gecombineerd met het geluid van de DJ en de geuren/smaken van de foodtruck. Vlaanderen en Nederland hebben steeds veel bijgedragen op het Europese niveau en dus vele psychiaters zijn feitelijk “Alumni” in de VVAP/SAP verenigingen: allen welkom dus voor deze afsluiter van een mooie dag!

Prijs: €50 inclusief eten en drank. Info Inschrijving

inkom 2

evenement bedrijf 2

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!