Acute oproep voor commentaar

Acute boekje Psychiatrie?

De AIOS-groep van het UMC Utrecht startte in 2010 met de voorbereiding van het Acute Boekje Psychiatrie door verschillende standaarden te schrijven onder supervisie van psychiaters. Enkele Jonge Psychiaters, met name Jurjen Luykx, Lot de Witte, Christiaan Vinkers, Joeri Tijdink en Wanda Tempelaar, ontwikkelden het idee verder en besloten zich in 2013 als kernredactie op te werpen om het idee concreet uit te werken. Door een gezamenlijke subsidieaanvraag met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie werd financiële ondersteuning vanuit de Stichting Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten (SKMS) verkregen voor het feitelijke werk om het Acute Boekje Psychiatrie mogelijk te maken. In januari 2015 ontvingen we van de SKMS goedkeuring.

 

Het Acute Boekje Psychiatrie bestaat uit standaarden per onderwerp. We hebben geprobeerd 30 onderwerpen zo te kiezen dat zij een reflectie vormen van presentaties van acute psychiatrische beelden die vooral door AIOS psychiatrie, psychiaters, de huisarts, artsen op de spoedeisende hulp en medewerkers van een crisisdienst worden gezien. We hebben voor het woord ‘standaard’ gekozen omdat het woord ‘richtlijn’ uitvoerige en volledig gewogen informatie impliceert. Het doel van het Acute Boekje Psychiatrie is beknopte en concrete informatie te geven met gestandaardiseerde handvatten die breed en zo objectief mogelijk toepasbaar zijn. Elke standaard hebben we zoveel mogelijk geschreven in hetzelfde format. 

 

Maar het boekje is nog niet af!

 

Commentaarfase

Momenteel loopt “de commentaarfase” waarin elk NvVP lid uitgenodigd wordt inhoudelijk suggesties aan te brengen op de concepttekst.

Klik dus hier door en vervolledig het boekje! (mogelijks eerst inloggen bij NvVP vooraleer link werkt)

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!