Fotoboek: (Un)expected door Peter Dekens

unexpected

Op maandag 25 april interviewde ik Peter Dekens. Peter heeft in 2008 de suïcide van zijn moeder meegemaakt en dit heeft hem geïnspireerd tot een zeer origineel, artistiek en ontroerend fotoboek over achtergebleven familieleden van personen die suïcide hebben gepleegd. Een foto van de proefdruk is onder te zien.
 
 
Om het boek te kunnen uitgeven moet middels crowdfunding binnen een ruime maand €7500 worden opgehaald, een klein bedrag voor zo’n indrukwekkend en tijdrovend project. 

 
unexpected 02unexpected 01
 
 25€
Waarom zou je als psychiater of elke andere persoon werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg zeker tenminste €25 moeten doneren? Ten eerste brengt dit project treffend in beeld hoe familieleden achterblijven na een suïcide. Het verbeeldt de door vele psychiaters ongetwijfeld gevoelde machteloosheid en het ongeloof na het vernemen van deze irreversibele gebeurtenis. Ten tweede zal dit project tot steun zijn van juist andere familieleden die zijn achtergebleven, ongeveer 100000 per jaar in Nederland in Vlaanderen. Het kan hun verwerking ten goede komen, o.a. door te zien hoe ook anderen zich ook machteloos en verdrietig voelen. Door de combinatie van woord en beeld brengt Peter dergelijke gevoelens zeer treffend over. Tenslotte, voor jezelf.
 
Door een donatie van €25 ontvang je zelf het fotoboek, een klein bedrag als je het originele ontwerp, de omvang en de geïnvesteerde tijd in ogenschouw neemt. Kortom, steun dit project door met tenminste €25 bij te dragen aan het fotoboek van Peter Dekens: https://www.voordekunst.nl/projecten/4493.
 
unexpected 04
unexpected 03

 

Geschreven door:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update over de nieuwste artikelen van De jonge psychiater

Gerelateerde artikelen
Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!